Historie

Historie

 

El Paso

i 50 år

 

5. mars 1970 kunne byens borgere endelig sadle hestene sine og ri til byen – uten at oppmerksomheten ble for stor…
El Paso Western Saloon åpnet sine dører!

I enhver by by finnes det cowboyer av flere typer, kaliber og skikkelser, og da klappdørene åpnet på El Paso for 52 år siden, dannet man et godt fundament for denne utdøende befolkningen. Kragerø hadde fått sin egen Western Saloon – med egen strandlinje! Et utrykk som nok må sees på som en dårlig spøk, eller en dårlig forfattet reklame. Uansett – et utrykk som representer et snev av sannhet. El Paso Western Saloon ble åpnet med henblikk på at gjesten (cowboy eller ikke) skulle få ta del i ekte westernatmosfære, samt få servert et enkelt og smakfullt måltid. Denne tradisjonen lever videre den dag i dag og er fortsatt noe av det som kjennetegner El Paso.

Fra første stund, og frem til i dag, har El Paso opplevd en rekke hendelser – på godt og vondt. Mange av dere husker kanskje den store alkoholdebatten som fant sted våren 1975. En debatt som medførte at det ble fullstendig sjenkestopp i Kragerø i flere måneder. Dette førte til at El Paso måtte stenge dørene en periode. Gleden var stor da El Pasos gjester igjen kunne entre døren i januar 1976.

Så kom året 1984. El Paso sto i brann. «Hjemmet vårt har brent», skal enkelte visstnok ha uttalt etter at avisene presenterte nyheten… Man fryktet at hele bygningen var totalskadet, og at et kulturhistorisk bygg var gått tapt. Skadeomfanget viste seg å være mindre enn først antatt, og etter drøye 3 måneder fremstod El Paso slik det gjorde ved åpningen.

Ethvert western saloon-bygg har mer enn én etasje, og El Paso er i så måte ikke noe unntak. Tradisjonelt sett har vel kanskje 2. etasje i en western saloon vært forbundet med «gledespiker» og bordell. Dette valgte vi å styre unna, og i 1985 ble El Paso biljardsalong en realitet. I 1991 ble biljard byttet ut med musikk.

Amadeus musikk café er stedet hvor musikk har vært, og er fremdeles, en sentral del av stedets sjel. En rekke kjendiser har gjestet scenen på Amadeus siden starten i 1991, men det er i all hovedsak lokale band som har stått for det meste av underholdningen. Amadeus brukes i dag også til selskaper, Shuffleboard og møter.

El Paso Western Saloon må betegnes som unik, ikke minst på grunn av at stedet interiørmessig ikke har forandret seg på 52år, alle som har gjestet El Paso opp igjennom årene vil absolutt kjenne seg igjen og gamle og nye kunder vil fortsatt kunne nyte god mat i El Pasos lune og særegne atmosfære.